Op Rijvaardigheidscentrum Lelystad komen de oefensituaties realistisch overeen met de verkeersomstandigheden waarmee je dagelijks te maken kan hebben. Elk onderdeel focust zich op verschillende aspecten van rijvaardigheid.

Locatie

Rijvaardigheidscentrum Lelystad is het grootste rijvaardigheidscircuit van Nederland. Met vijf verschillende rijvaardigheids-onderdelen een off-road gedeelte is heeft dit circuit alles wat nodig is om jou rijvaardigheid te verbeteren. 

Het gebouw is het voormalige test- en trainingscentrum van de ANWB, wat nu is omgebouwd naar een locatie met verschillende zalen en zelfs een showroom voor zowel grote als kleine evenementen. Op de eerste verdieping bevindt zich een restaurant met een buitenterras dat een prachtig overzicht biedt over de het hele circuit. Zo kunnen ook je toeschouwers vanaf een veilig afstand en onder het genot van een drankje en/of wat lekkers meegenieten van jou rijkunsten.

Verkeersinzicht en risicobewustzijn

Op Rijvaardigheidscentrum Lelystad leer je anticiperen en een risicobewuste rijstijl. Daarnaast focussen wij ons ook op de toekomst van rijden met cursussen over de Defensieve rijstijl en elektrisch rijden. Met een rijvaardigheidstraining vergroot je het verkeersinzicht en leer je om schades en ongevallen te voorkomen. 

Instructeurs

De instructeurs van Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland zijn in het bezit van een WRM erkenning.