Spectaculaire vervolgtraining

Onder intensieve begeleiding en met kleine groepen verbetert u uw rijvaardigheden en inzicht. U beoefend een noodstop op hoge snelheid, onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip) situaties en u leert om te gaan met complexe wegomstandigheden. U wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

Kleinere groepen MINI en vergelijkbare modellen 4 uur durende training

€120,- p.p.

Theorie | 60 minuten 

De 4-uur durende slipcursus start met een interactieve en audiovisuele theorie sessie. Hierin leggen de instructeurs waarom de manier van waarnemen cruciaal is voor het voorkomen van verkeersincidenten. Hier is ook ruimte om de instructeur eventuele vragen te stellen die je heb over de dag of over autorijden op zich. 

Remmen en uitwijken | 60 minuten

Vroeg of laat maken we het allemaal een keer mee; een obstakel op de weg of een plotselinge file. Wat moet je dan doen en hoe voorkom je dat je in de berm belandt? Tijdens deze rem-oefening leer je hoe lang je remweg is en hoe je een obstakel veilig kan ontwijken.

Gladheid op een helling | 60 minuten

Een auto verliest snel zijn grip bij gladheid of een te snel genomen bocht. Ook is een helling op of af rijden met gladheid een uitdaging op zich. Wat moet je dan doen? Op onze helling oefenen we hoe je controleverlies over de auto kan voorkomen.

Achterwielslip | 60 minuten

Wat is het verschil tussen een voorwiel-/ en achterwiel slip? En wat doe je als de achterkant van je auto ineens een andere kant opgaat? Dit ervaar en leer je op onze plaat die de auto zijn achterwielen en duwtje geeft en je zo op een veilig manier leert omgaan met een slippende achterkant.

Locatie

Rijvaardigheidscentrum Lelystad is het grootste rijvaardigheidscircuit van Nederland. Met vijf verschillende rijvaardigheids-onderdelen die gebruikt worden in onze antislipcursussen, een off-road gedeelte is heeft dit circuit alles wat nodig is om jou rijvaardigheid te verbeteren. Het gebouw is het voormalige test- en trainingscentrum van de ANWB, wat nu is omgebouwd naar een locatie met verschillende zalen en zelfs een showroom voor zowel grote als kleine evenementen.  

Instructeurs

De instructeurs van Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland zijn in het bezit van een WRM erkenning en/of het certificaat Instructeur Verkeersveilig Handelen en Milieubewust Verkeersgedrag.

Trainingsdatum

Alle beschikbare data kun je vinden als je op de knop ‘Reserveer training’ klikt. 

Ook interesse in deze training?

Reserveer training
€120,- p.p.