Spectaculaire vervolgtraining

Onder intensieve begeleiding en met kleine groepen verbetert u uw rijvaardigheden en inzicht. U beoefend een noodstop op hoge snelheid, onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip) situaties en u leert om te gaan met complexe wegomstandigheden. U wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

Kleinere groepen Gloednieuwe Mercedes-Benz 4 uur durende training

€120,- p.p.

Theorietraining (ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors)

– Waarneming versus ontstaan van een ongeval
– Verkeersinzicht en voertuigkennis
– Gevaarherkenning

Praktijktraining – Algemene voertuigbeheersing

Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek. U leert gevaarlijke risico’s beter in te schatten.

Praktijktraining – Noodstoptraining op hoge snelheid

Cursisten leren op hoge snelheid hoe zij moeten reageren als zij onverwacht geconfronteerd worden met een obstakel op de weg. Zij worden zich beter bewust van de mogelijkheden en beperkingen van de auto en leren het Anti Blokkering Systeem in het voertuig zo volledig mogelijk te benutten.

Praktijktraining – Rem- en uitwijkoefeningen

Cursisten ervaren op hoge snelheid op gladde ondergrond wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig.

Praktijktraining – Over- en onderstuurtraining

Een intensieve confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Trainingsprincipe

Focus van de training is risicobewustwording en een anticiperende en probleemvoorkomende rijstijl. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

Locatie

Rosmalen (Graafsebaan 133, 5248NL Rosmalen), vijf trainingsbanen en een 1900 meter lang trainingsparcours. Er worden praktijksituaties nagebootst die vaak de aanleiding vormen tot een ongeval. Ontvangsthal in voormalig Huis van de Toekomst.

Instructeurs

De instructeurs van de Verkeersveiligheid Groep Nederland zijn in het bezit van een WRM erkenning en/of het certificaat Instructeur Verkeersveilig Handelen en Milieubewust Verkeersgedrag (persoonscertificaat TÜV Rheinland).

Trainingsdatum

Iedere maand worden er nieuwe trainingsdagen toegevoegd. Ook kunt u alvast uw plekje reserveren door een voucher te kiezen.

Ook interesse in deze training?

Reserveer training
€120,- p.p.