FAQ's

FAQ's

Rijvaardigheidscentrum Lelystad heeft de meest gestelde vragen mét antwoorden over de aangeboden rijtrainingen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Algemene vragen

De naam zegt het eigenlijk al. Een slipcursus bestaat uit één of meerdere onderdelen waarbij je leert wat je moet doen tijdens gevaarlijke situaties op de weg. Bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad heb je keuze uit verschillende cursussen met een auto, motor of caravan. Je wordt hierbij begeleid door ervaren en professionele instructeurs die je alles leren over slippen. Tijdens de cursus rijdt je op een prachtig parcours in Lelystad. 

Helaas is het niet mogelijk om zonder rijbewijs mee te doen aan onze rijvaardigheidstrainingen.

Tijdens beide slipcursussen leer je de auto kennen en beheersen in een veilige omgeving. Bij Slipcursus 3.0 leer je bijvoorbeeld unieke onderdelen zoals de helling en de plaat. Bij Slipcursus 4.0 leer je het mogelijke en onmogelijke van een auto. Dit is maar een kleine greep van de inhoud van beide slipcursussen. 

Dit is zeker mogelijk! Als je een geldig rijbewijs hebt en in bezit bent van een 2toDrive kaart mag je meedoen aan de slipcursus. De begeleider op je 2toDrive kaart dient dan ook deel te nemen aan de slipcursus als bijrijder. 

Tijdens een slipcursus leer je hoe je moet omgaan met bepaalde weer en wegomstandigheden. Je gaat aan de slag met unieke onderdelen en onder begeleiding van de beste instructeurs van Nederland leer jij de auto kennen en beheersen in een veilige omgeving. Na de slipcursus ga je zelfverzekerder de weg op!

Het deelnemen aan een rijvaardigheidstraining kan ook als u mindervalide bent. Uiteraard dient u wel in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wij raden u dan wel aan om deel te nemen aan de dagtraining met eigen auto. Bent u mindervalide? Geeft dit aan in het opmerkingenveld van ons boekingsformulier en wij zorgen ervoor dat de theorie etc. op de begane grond gegeven wordt. Helaas beschikken
wij niet over een lift in het gebouw en bevindt ons restaurant zich op de eerste etage, maar wij brengen met alle liefde u een kopje koffie/thee en serveren ook uw eventuele lunch op de begane grond.

Op al onze boekingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, helaas is het niet mogelijk om op (zeer) korte termijn te annuleren of te verplaatsen. Wel kunt u er voor kiezen om iemand anders in uw plaats naar de rijvaardigheidstraining te laten komen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@rclelystad.nl met uw naam en de naam van de vervanger duidelijk vermeld in de mail.

Op al onze boekingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, helaas is het niet mogelijk om op (zeer) korte termijn te annuleren of te verplaatsen. Wel kunt u er voor kiezen om iemand anders in uw plaats naar de rijvaardigheidstraining te laten komen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@rclelystad.nl met uw naam en de naam van de vervanger duidelijk vermeld in de mail.

Het deelnemen aan een rijvaardigheidstraining kan ook als u minder valide bent. Uiteraard dient u wel in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wij raden u dan wel aan om deel te nemen aan de dagtraining met eigen auto. Bent u minder valide? Geeft dit aan in het opmerkingenveld van ons boekingsformulier en wij zorgen er voor dat de theorie etc. op de begane grond gegeven wordt. Helaas beschikken wij niet over lift in het gebouw en bevindt ons restaurant zich op de eerste etage, maar wij brengen met alle liefde u een kop koffie en serveren eventueel uw lunch op de begane grond. Een invalidetoilet bevindt zich wel op de begane grond.

Alleen bij de rijvaardigheidstraining met eigen auto zit u alleen in uw eigen auto (of samen met de bijrijder die u bijboekt) Tijdens alle andere trainingen zit u met meerdere personen in een auto. Met hoeveel personen u in de auto zit is afhankelijk van de maximale groepsgrootte, maar dit zijn er maximaal 3. Komt u alleen, dan kan het dus zijn dat u met 2 “vreemden” in de auto zit.

Nee, er zit geen instructeur naast jou tijdens onze trainingen. De instructeur staat buiten op de slipbaan en geeft aanwijzingen via de portofoon. Reden hiervoor is dat hij precies kan zien wat je doet en welke kant jij opstuurt, vaak zelfs nog voordat jij zelf door hebt welke kant jij op gaat sturen. Als hij op de sliponderdelen bij jou in de auto zou zitten dan gaat hij mee in de slip en is het voor hem lastiger om de juiste aanwijzingen te geven hoe de auto weer uit de slip gehaald moet worden. Daarnaast houdt hij zo maximaal overzicht over wat er (ook met andere deelnemers/gebruikers) op de slipbaan gebeurd.

Coronatoegangsbewijs

Bij een bezoek aan ons Rijvaardigheidscentrum staat veiligheid voorop. Daarom is een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR- code. En neem je legitimatiebewijs mee. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Daarna schrijft u zich in op onze presentielijst.

LET OP: Een zelftest of test op papier is GEEN vervanging voor een geldige QR-code.

Boeking gerelateerde vragen

Een wijziging van de datum van uw training is tot 21 dagen voor de training kosteloos. Daarna worden er kosten in rekening gebracht voor het omboeken. Deze kosten kunt u zien in onze Algemene Voorwaarden.

Het is zeker mogelijk om een slipcursus cadeau te geven. Dit is niet alleen een leuk en uniek cadeau, maar ook erg leerzaam. In het bestelformulier kan je aangeven welke slipcursus je cadeau wil geven. 

We hebben naast een aantal handgeschakelde auto’s ook een automaat beschikbaar. Wil je de training in een automaat volgen? Dan kun je dat aangeven in het opmerkingenveld van het boekingsformulier.

De cadeaubon is 10 euro duurder omdat hier verpakkings-, afhandelings- en verzendkosten bij komen. Wij sturen dan een cadeaudoosje op met de cadeaubon, een kortingsbon voor de kartbaan en een magazine daar in. De ontvanger kan dan met de cadeaubon zelf een datum prikken voor de training.

Een cadeaubon is 12 maanden geldig, echter kunt u tot 12 maanden na de uitgifte van de cadeaubon een training inplannen. Dit kan dus ook een training zijn die 3 maanden later dan de vervaldatum plaatsvindt. Als u maar voor de vervaldatum van uw cadeaubon een datum geprikt heeft.

Helaas is dit niet mogelijk. Een slipcursus met kartarrangement is alleen beschikbaar voor groepen. Komt u met meer dan 8 personen, vraag dan een offerte op voor dit arrangement.

Op al onze boekingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, u kunt onder voorwaarden omboeken/annuleren. Kijk hiervoor in onze algemene voorwaarden. helaas is het niet mogelijk om op (zeer) korte termijn te annuleren of te verplaatsen. Wel kunt u er voor kiezen om iemand anders in uw plaats naar de rijvaardigheidstraining te laten komen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@rclelystad.nl met uw naam en de naam van de vervanger duidelijk vermeld in de mail.

Alleen bij uitzondering (als u echt niet via de website kunt boeken) is het mogelijk om onze rijvaardigheidstrainingen telefonisch te boeken. Reden hiervoor is dat er een betaalmethode gekoppeld is aan onze website en zo de boeking direct in ons systeem terecht komt. Op telefonische boekingen zijn wij helaas genoodzaakt € 2,50 administratiekosten in rekening te brengen.

Toeschouwers

Door de aangescherpte maatregelen omtrent het Covid-19 virus kunnen wij helaas met ingang van 24 september 2020, voor onbepaalde tijd, alleen deelnemers van de training toelaten op ons terrein. Het is helaas niet meer mogelijk om mee te komen naar de training als toeschouwer, ook niet als u buiten blijft staan of als u in de auto blijft zitten.

-> Lees hier ons Covid-19 protocol
-> Video Covid-19 protocol

Door de aangescherpte maatregelen omtrent het Covid-19 virus kunnen wij helaas met ingang van 24 september 2020, voor onbepaalde tijd, alleen deelnemers van de training toelaten binnen onze locatie. Het is helaas niet meer mogelijk om mee te komen naar de training als toeschouwer. Helaas is het hierdoor tot nader orde niet mogelijk om foto’s te maken.

-> Lees hier ons Covid-19 protocol
-> Video Covid-19 protocol

Door de aangescherpte maatregelen omtrent het Covid-19 virus kunnen wij helaas met ingang van 24 september 2020, voor onbepaalde tijd, alleen deelnemers van de training toelaten binnen onze locatie. Het is helaas niet meer mogelijk om mee te komen naar de training als toeschouwer. Helaas is het hierdoor tot nader orde niet mogelijk om onze locatie als flexplek te gebruiken.

-> Lees hier ons Covid-19 protocol
-> Video Covid-19 protocol

Boeking gerelateerde vragen

Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad is zeker goed te bereiken met de auto. Bekijk hier de routebeschrijving. Bij ons op het terrein hebben wij een ruime parkeergelegenheid waar je gratis kan parkeren.

Wij raden je aan om met eigen vervoer te komen. Het is mogelijk om met de bus te komen, maar vanaf de dichtstbijzijnde bushalte is het nog 40 minuten lopen. Vanaf het station Lelystad Centrum is het wel mogelijk om met de taxi te komen!